Πέμπτη 3 Απριλίου 2008

Κύτταρο, 30/3/08

Περίμενα πως το club θα είναι ασφυκτικά γεμάτο· τόσο γεμάτο, που ψιλοξενέρωνα με την ιδέα να πάω στη συναυλία. Ήμουν σε mood για λίγο πιο χαλαρή φάση. Ίσως έφταιγε και το γεγονός ότι δεν είχα παρέα για να πω καμιά μαλακία, να περάσει η ώρα. Τελικά όμως, ο χώρος δεν ήταν ενοχλητικά γεμάτος. Υπήρχε ένα αρκετά άνετο σημείο στον εξώστη, το οποίο και καβάτζωσα. Το θετικό του ήταν ότι βρισκόταν κοντά στο μπαρ και κοντά στην κονσόλα. Το αρνητικό του ήταν ότι ήταν πέρασμα, οπότε κάθε λίγο και λιγάκι, περνούσε κάποιος ή κάποια από μπροστά μου, κόβοντάς μου έτσι στιγμιαία τη θέα του συγκροτήματος. Οι Misuse, που εμφανίστηκαν πρώτοι, έπαιξαν πολύ ωραία. Το προηγούμενο βράδυ της συναυλίας έτυχε να δω ένα παλιό μου φίλο ο οποίος μου έδωσε πληροφορίες σχετικά με το συγκεκριμένο group. Ήμουν ήδη θετικά προκατειλλημένος, άρα δεν ήθελα και πολύ για να γουστάρω. Αργότερα, βγήκαν στη σκηνή τα 7 μέλη των Zion, με πολλά έγχορδα, αλλά και εξαιρετικές φωνές που έκαναν τη μεγάλη διαφορά. Ένιωθες ότι ο τραγουδιστής δε χρειάζεται μικρόφωνο! Καταπληκτικός.

Στο τέλος κάθε μακρόσυρτου τραγουδιού ακολουθούσε μακρόσυρτο, ενθουσιώδες χειροκρότημα από το κοινό. Κατά τη διάρκεια των τραγουδιών, άκουγες άτομα από τον κόσμο να «επιπλήττουν» φασαριόζους τύπους, ενώ δεν έλλειψαν και ορισμένα γαμοσταυρίδια σε κάποιους που επέμεναν ακατάπαυστα να το παίζουν παράσιτα. Κλιμάκωση της συναυλίας δεν υπήρξε ιδιαίτερη. Αντίθετα, το μοτίβο ήταν αρκετά όμοιο καθόλη τη διάρκεια των δύο ωρών που το group βρισκόταν μπροστά μας. Όταν ο τραγουδιστής μας αποχαιρέτισε για πρώτη φορά, ελάχιστος κόσμος κουνήθηκε από τη θέση του. Οι Zion δεν άργησαν να ξαναβρεθούν επί σκηνής. Μέσα σε μεγάλο ενθουσιασμό του κοινού, ξεκίνησαν ένα ακόμα τραγούδι κι έφυγαν μετά το τέλος του. Το δεύτερο encore δεν άργησε, επίσης. Από την αρχή όμως, τα πράγματα φαίνονταν ύποπτα. Αντί να πουν ένα ακόμα (σωστό) τραγούδι, ξεκινούν το ‘Hang to each other’! Σαν απαγγελία έμοιαζε! Αντί να μας φτιάξουν με ένα ακόμα από τα περίεργα τραγούδια τους, μας ξενέρωσαν με μια σύγχρονη εκδοχή του ελεεινού ‘Give peace a chance’. Γαμώ το χιππισμό μου, γαμώ! Αυτή ή άθλια φάρα έχει κατακλύσει τον κόσμο! Anyway, σταματάω το κράξιμο γιατί στο τέλος θα αποκομίσετε λάθος εικόνα για ένα live το οποίο ήταν μια χαρά.

Ενημερωτικά: το Μάιο καταφθάνουν εν Ελλάδι οι Shellac και η PJ. Θα το υπενθυμίσω αρκετές ακόμα φορές...

5 σχόλια:

solaris είπε...

O Μάιος - γαμώτο - πέφτει λίγο μακριά.Τι κάνουμε εως τότε χωρίς PJ;

Δες αυτό: http://www.youtube.com/watch?v=48GIaN7SrGU
Και διάβασε κι αυτό:
"Rid Of Me"

Tie yourself to me
No one else
No, you're not rid of me
Hmm you're not rid of me

Night and day I breathe
Ah hah ay
Hey, you're not rid of me
Yeah, you're not rid of me
Yeah, you're not rid of me
Yeah, you're not rid of me

I beg you, my darling
Don't leave me, I'm hurting

Lick my legs I'm on fire
Lick my legs of desire

I'll tie your legs
Keep you against my chest
Oh, you're not rid of me
Yeah, you're not rid of me
I'll make you lick my injuries
I'm gonna twist your head off, see

Till you say don't you wish you never never met her?
Don't you don't you wish you never never met her?
Don't you don't you wish you never never met her?
Don't you don't you wish you never never met her?

I beg you my darling
Don't leave me, I'm hurting
Big lonely above everything
Above everyday, I'm hurting

Lick my legs, I'm on fire
Lick my legs of desire
Lick my legs, I'm on fire
Lick my legs of desire

Yeah, you're not rid of me
Yeah, you're not rid of me
I'll make you lick my injuries
I'm gonna twist your head off, see

Till you say don't you wish you never never met her
Don't you don't you wish you never never met her
Don't you don't you wish you never never met her
Don't you don't you wish you never never met her

Don't you don't you wish you never never met her
(Lick my legs I'm on fire)
Don't you don't you wish you never never met her
(Lick my legs of desire)

Σε φιλώ (πολύ πολύ γλυκά)
Σολάρις

mezcalin είπε...

Μ' αρέσει που επιλέγεις στίχους από τραγούδι που βρίσκεται σε ένα από τα πιο δυναμικά (απ' όλες τις απόψεις) album της PJ.

solaris είπε...

Καλημέρα μικρέ μου mez.
Αφού σ' αρέσουν οι στίχοι από αυτό το θεϊκό άλμπουμ, θα σε βάλω στην διαδικασία να ξαναθυμηθείς κι αυτό το τραγούδι.

"Legs"

Oh you're divine
Oh did I tell you you're divine
Oh did I ever when you were alive

Did it hurt when you bled?
Did it, oh lover boy, oh fever head?
I'll bet you never thought I'd try
Your mouth, my love, was open wide

Singing oh you were going to be my life
Dammit!
Oh Oh Oh Oh you were going to be my life

Did you sing "Oh happy day"?
Singing it
Sing it that time I went away?
Got to ease my aching head
Do you know
No other way cut off your legs oh
Hey oh

Did you ever wish me dead
Oh lover boy, oh fever head?
No you must, no you must not go away
How will you ever walk again?
And I, I might as well be dead
But I could kill you instead.

Δες κι αυτή τη συγκεκριμένη ερμηνεία.
http://youtube.com/watch?v=rYOo0CeRx70

Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο μου αρέσει να την ακούω την γλυκειά τρελάρα σ' αυτό το τραγούδι!Τι φωνή!Με κάποιο μαγικό τρόπο με κάνει να νιώθω τον πόνο της και τα συναισθήματά της όταν τραγουδάει έτσι.Αυτή τη στιγμή ακούω το cd και σου γράφω.Είμαι επίσης επηρρεασμένη και από μία φοβερή παράσταση που είδα χθες.Δεν πήγα και με τις καλύτερες διαθέσεις (πω πω κλασικούρα κτλ) αλλά τελικά αποδείχθηκε ότι οι κλασσικές αξίες πάντα μετράνε.Εντάξει,το υπόγειο του Κουν σε συνδυασμό με Λογοθέτη στον απίστευτα δύσκολο ρόλο του Βιζυινού "στο αμάρτημα της μητρός μου"...Μιλάμε για απογείωση.Ίσως να γράψουμε κάτι με τη Φυσαλίδα γι΄αυτό το έργο.Εσύ πήγες σε κανένα καλό έργο τον τελευταίο καιρό;

Σε φιλώ γλυκά

Σολάρις(αηδία έχει καταντήσει αυτό το όνομα - με λένε απλά Μαρία)

mezcalin είπε...

Βαλτή είσαι ρε; Μήπως ξέρεις κανένα γνωστό μου που σου μετέφερε πως αυτό είναι το αγαπημένο μου (μάλλον) τραγούδι της PJ; Δεν είναι μόνο η φωνή και οι στίχοι που με ξιτάρουν. Είναι και η παραγωγή και η μουσική επένδυση.
Σε άλλο επίπεδο τώρα: παράσταση δεν έχω δει καμία τον τελευταίο καιρό, αν εξαιρέσεις ένα μουσικο-θεατρικό-χορευτικό που ανέβηκε πρόσφατα, μόνο για μια βραδιά. Ούτε έχω πετύχει καποιο φοβερό album, αν και πρέπει να έχουμε στο νου μας το επικείμενο ‘Third’ των Portishead. Δυστυχώς Μαρία, στα τετριμμένα (αλλά και αστείρευτα) χωράφια του θεάτρου και της μουσικής δεν έχω προς το παρόν να προτείνω κάτι. Εν καιρώ...

Βέλης

solaris είπε...

Σε διαβεβαιώνω μικρέ μου ότι δεν έχουμε κανέναν κοινό γνωστό(εγώ τουλάχιστον δεν ξέρω κανέναν φίλο σου!). Μάλλον είναι σύμπτωση ότι αρέσει τόσο πολύ και στους δυό μας το τραγούδι αυτό ή πολύ απλά είναι ένα από τα καλύτερα τραγούδια της PJ.Για να πω όλη την αλήθεια, το τελευταίο άλμπουμ της δεν με άγγιξε και τόσο. Προτιμώ τα πιο παλιά της - κατά τη γνώμη μου είναι πολύ πιο δυνατά.
Περιμένουμε λοιπόν Βέλη(τι όμορφο όνομα!)να μας προτείνεις "εν καιρώ" κι άλλα ενδιαφέροντα πράγματα από το θέατρο και τη μουσική.Η είδηση πάντως για το άλμπουμ των Portishead είναι ό,τι το καλύτερο!